Menu

Bogactwo smaków, które Cię zaskoczy.

PRZYSTAWKI | starters

Podwędzany Tatar wołowy | SMOKED Beef tartare

gratin z ziemniaka | kwaśna śmietana | chrust z pora

smoked beef tartare | potato gratin | sour cream | leek crisps

56,-
Oscypek

konfitura z czerwonej cebuli | żurawina w occie winnym

red onion marmolade | cranberries in wine vinegar

40,-
Rydze z patelni na maśle | Pan-fried Saffron milk caps in butter

bylina gryczana | bryndza

buckwheat perennial | bryndza

54,-
Krewetki w cieście ziemniaczanym | Shrimps in potato dough

kimchi | mleko kokosowe

kimchi | coconut milk

49,-

Zupy | soups

Bulion wołowo-drobiowy | Beef and chicken broth

Domowy makaron

home-made pasta

28,-
Francuska zupa cebulowa | French onion soup

grzanka z serem raclette

raclette cheese toast

32,-
Pikantna zupa gulaszowa | spicy goulash soup

Crème fraiche

34,-

Sałatki | Salads

Sałatka cezar | Caesar salatd

Kurczak kukurydziany | parmezan | bekon

corn chicken | parmesan | bacon

56,-
Sałatka z kozim serem | Salad with goat cheese

marynowany burak | karmelizowana gruszka | koper włoski | winegret

pickled beetroot | caramelized pear | fennel | vinaigrette

53,-

Makarony | Pasta

Tagliatelle z owocami morza | Tagliatelle with seafood

białe wino z chilli | pomidorki koktajlowe | kolendra

white wine with chilli | cherry tomatoes | cilantro

65,-
Pappardelle z szarpaną kaczką | Pappardelle with pulled duck

szarpana kaczka | grzyby leśne

pulled duck | wild mushrooms

59,-

Dania główne | Main course

Kluski leniwe | Cottage cheese and potatoes dumplings

skwarki z mangalicy | jarmuż | bryndza

mangalica cracklings | kale | bryndza cheese

42,-
Schab z kościa | Pork chop with bone

ziemniaki pazibroda | karmelizowane jabłko z majerankiem | czerwona cebula

pazibroda potatoes | caramelized apple with marjoram |red onion

65,-
Burger wołowy | BEEF BURGER

bułka brioche | oscypek z żurawiną | bekon | pomidor | ogórek kiszony | majonez sweet chili

brioche bun | oscypek cheese with cranberries | bacon | tomato | pickled cucumber | sweet chili mayonnaise

73,-
Duszona pierś z gęsi w czerwonym winie | Braised goose breast in red wine

kluski śląskie | modra kapusta

Silesian-style dumplings | red cabbage

75,-
Pierś z kurczaka kukurydzianego | corn chicken breast

mus z dyni | konfiturowane ziemniaki | sos tymiankowy

pumpkin mousse | confit potatoes | thyme sauce

59,-
Gołąbki z kaszy jaglanej | Cabbage rolls with millet

suszone pomidory | sos rydzowy

dried tomatoes | saffron milk cap sauce

48,-
Pierś z kaczki na różowo | DUCK BREAST

assiette z buraka | krokiet ziemniaczany | żel z jabłka

beetroot assiette | potato croquette | apple gel

62,-
Ossobuco z jelenia | Venison ossobucos

puree z grochu | sos rozmarynowy | palone pory

pea puree | rosemary sauce | charred leeks

85,-
Pstrąg na musie z zielonego groszku | TROUT with green pea mousse

prażony dziki ryż | jarmuż | sos limonkowy

roasted wild rice | kale | lime sauce

65,-
Okoń morski na ratattouille| Sea bass with ratatouille

ziemniak | sos kawiorowy

potato | caviar sauce

78,-
Stek z polędwicy wołowej | BEEF SIRLOIN STEAK [200g]
89,-
Antrykot wołowy brazylijski | BRAZILIAN BEEF ENTRECOTE [250g]
120,-

Dodatki | side orders

Ziemniak z ogniska z masłem czosnkowym

Potato from the bonfire with garlic butter

18,-
Frytki | Frytki stekowe

Fries | Steak fries

18,-
Frytki z batata

Sweet potato fries

18,-
Warzywa grillowane

Grilled vegetables

18,-

Sosy | sauces

Borowikowy

Boletus

16,-
Zielony pieprz

Green pepper

16,-
Demi glace
16,-

Desery | Desserts

Crème brûlée

wanilia | śliwka wędzona | irish coffe

vanilla | smoked plum | irish coffe

26,-
Crumble z mleczną kruszonką | Crumble with milk crumble topping

lody waniliowe | plaster miodu

vanilla ice cream | honeycomb

29,-
Mille-Feuille z kremem piernikowym | Mille-Feuille with gingerbread cream

sos czekoladowy | śliwka wędzona w winie z rozmarynem

chcolate sauce | smoked plum in wine with rosemary

30,-

NAPOJE ZIMNE | COLD DRINKS

Coca-Cola ZERO | Coca-Cola | Fanta | Sprite | Tonic Kinley
12,-
Sok Tłocznia Maurera | Gruszka | Jabłko | Łącka Śliwka | Jabłko-Wiśnia

Maurer's Juice | Pear | Apple | Łącka plum | Apple-Cherry

16,-
Napój Cappy Pomarańcza | Grejpfrut | Czarna porzeczka

Cappy drink | Orange | Grapefruit | Black Currant

12,-
Lemoniada Cytryna | Malina

Lemonade lemon | Raspberry

0,33L 18,- | 1L 40,-
Sok świeżo wyciskany | Pomarańcza | Grejpfrut | Mix

Freshly squeezed Juice | Orange | Grapefruit | Mix

0,33L - 19,-
Karafka wody

Carafe of water

0.5L - 13,- | 1L - 19,-
San Pellegrino gazowana | Acqua Panna niegazowana

San Pellegrino sparkling | Acqua Panna still

0,75L - 25,-

NAPOJE CIEPŁE | HOT DRINKS

Herbata liściasta | Leaf tea

Earl Grey | Zielona Jaśminowa | Mięta pieprzowa | Czarna | Owocowa

Earl Gray | Green Jasmine | Pepper Mint | Black | Fruit

15,-
Herbata Sezonowa | Seasonal Tea

Malinowa – Imbir
Raspberry – Ginger

Gruszka – Cynamon
Pear – Cinnamon

Rokitnik – Jabłko
Sea buckthorn Apple

25,-
Lemoniada Jabłkowa z przyprawami | APPLE LEMONADE WITH SPICES
0,33L 20,- | 1L 43,-
Espresso | Espresso doppio
13,-
Espresso Macchiato
13,-
Americano
13,-
Capuccino | Cafe Latte | Flat white | Latte Macchiato
16,-
Kwa piernikowa z bitą śmietaną

Gingerbread Coffe with whipped cream

23,-
Mleko bez laktozy | Owsiane | Migdałowe | Sojowe

Lactose-free milk | Oat milk | Almond milk | Soy milk

3,-
Syrop do kawy | Syrop do Piwa

Coffe syrup | Beer syrup

3,-
Grzane wino czerwone

Mulled red wine *(dostępna wersja 0%)

27,-
Grzane piwo

Mulled beer *(Dostępna wersja 0%)

25,-
Czekolada na gorąco z whisky

Hot chocolate with whiskey

29,-
Czekolada na gorąco

Hot chocolate

16,-

PIWO | BEER

Piwo lane Peroni 5,0 %
0,33L - 16,- | 0,5L - 19,-
Regionalne Tatrzańskie Lager
0,37L - 22,-
Regionalne Tatrzańskie Pils
0,37L - 22,-
Cydr Maurera Jabłko-Chmiel | Jabłko-Wiśnia | Jabłko-Mięta
0,5L - 25,-
Peroni 0%
0,33L - 19,-
Regionalne Bo Beer 0% Ashwagandha
0,37L - 19,-
Regionalne Bo Beer 0% Żeń – Szeń

(Na bazie słodu jęczmiennego)

0,37L - 19,-

Kolacja Walentynkowa

Zapraszamy na romantyczny wieczór pełen smaku i miłości!

Zatrzymajcie się na chwilę i celebrujcie uczucie podczas wyjątkowej Kolacji Walentynkowej w Kuchni Mistrzów. 14 lutego czeka na Was niezapomniane menu, muzyka na żywo i atmosfera pełna ciepła.
W dniach 15-16 lutego możecie również skosztować specjalnych walentynkowych dań dodanych do naszego menu.
W Walentynki na naszych Gości czekają dwa warianty – kolacja lub kolacja z pairingiem win. Ilość miejsc ograniczona – zapraszamy do rezerwacji!